Ant laužo keptas tofu su cukinijomis ir braškėmis

Ant lauzo keptas tofu su cukinijomis ir braskemis

Su vasaros sezonu prasideda ir išvykos į gamtą bei patiekalų, gaminamų ant laužo, sezonas. Būtent su nauja pradžia ieškome gerų idėjų, kuriomis galėtume nustebinti šeimos narius, draugus ir patys save. Ant laužo keptas tofu su braškėmis ir cukinijomis patiks visiems, o ypač netradicinių skonių mėgėjams. Tai labai nesudėtingas receptas, kurį lengvai paruošite dar prieš kelionę į iškylą.  Kas geriausiai, kad į marinatą, kuriame buvo tofu, panardinę mėgstamas daržoves ar vaisius, turėsite ir nuostabų garnyrą!

Kaip pasigaminti?

Norint skaniai paruošti tofu kepimui ant laužo, būtina turėti gerą marinatą. Šis marinatas nėra sudėtingas, nes Jums reikės tik sojų padažo, aliejaus (kepimui), skrudintų sezamų aliejaus, raudonėlio, česnako, čili, laimo ar citrinos ir agavų sirupo. Visi šie ingredientai yra labai svarbūs, nes kartu sukuria  tobulą šešių skonių paletę – pajausite sūrumą, aštrumą, saldumą, kartumą, rūgštumą ir umami. Žinoma, jeigu nemėgstate aštriai, galite nenaudoti čili pipirų arba dėti mažiau. Taip pat galima pakeisti agavų sirupą cukrumi, tačiau agavų sirupas yra sveikesnė alternatyva cukrui.

Sojos būna įvairiausių rūšių, tačiau aš naudojau lengvesnį variantą, nes jis mažiau sūrus. Jei naudosite intensyvaus skonio soją, galite į marinatą įpilti šiek tiek vandens. Ragaukite – taip nepersūdysite, bet nepamirškite, kad marinatas turi būti į sūresnę pusę. Be to, labai svarbu nepadauginti skrudintų sezamų aliejaus, nes tai daugiau prieskoninis dalykas, kuris gali ir stipriai pagerinti skonį ir lygiai taip pat sugadinti. Panašiai kaip ir visi prieskoniai! Tačiau keli lašai skrudintų sezamų aliejaus, pakeis tofu skonį neatpažįstamai.

Norint pagaminti marinatą, Jums tereikia visus ingredientus išmaišyti. Toliau dedame tofu, pjaustytą norimo dydžio gabalėliais, ir panardiname į marinatą. Paliekame marinuotis  tiek, kiek norime ir turime laiko. Kuo ilgiau, tuo geriau, nes tuomet visi skoniai įsigeria į tofu. Rekomenduočiau marinuoti tofu bent 4 valandas, bet dar geriau palikti nakčiai.

Garnyrui

Tofu kepame ant grotelių iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Jei liko marinato, galite panardinti ir pjaustytas daržoves ar vaisius – taip gausite nerealų garnyrą! Ant laužo keptas tofu puikiai dera su įvairiomis daržovėmis. Aš šį kartą derinau su keptomis cukinijomis ir braškėmis. Daržovių nemarinavau, o paprasčiausiai merkiau į marinatą ir dėjau ant grotelių. Beje, braškės prie aštraus tofu tiko idealiai!

 

Ant laužo keptas tofu su cukinijomis ir braškėmis

Paruošimo laikas12 hrs
Gaminimo laikas15 mins
Porcijos: 2

Ingredientai

  • 1 pak. tofu (standartinis 180 g pak)
  • 4 valg. š. soju padažo
  • 1 arb. š. skrudintų sezamų aliejaus
  • 4 valg. š. aliejaus (kepimui naudojamo)
  • 1 vnt. laimo sulčių
  • 2 arb. š. agavų sirupo
  • čili pipirų dribsnių kiek norisi 🙂
  • skiltelė česnako
  • 4 vnt. braškių didelių
  • 1 vnt. cukinijos
  • 1 arb. š. džiovintas raudonėlis

Gaminame

  • Pasigaminame marinatą:
    Sumaišome aliejų, sojos padažą, skrudintų sezamų aliejų, agavų sirupą. Spaudžiame laimo sultis, dedame čili pipirų dribsnių. Paragaujame. Jei gavosi per daug skonio, galime įpilti kelis lašiukus vandens arba įdėti kai kurių ingredientų šiek tiek daugiau, jeigu Jums norisi.
  • Tofu pjauname išilgai per pusę ir dedame į marinatą. Jeigu tofu neapsisėmė, tuomet kartas nuo karto apverčiame ir marinuojame nuo 4 iki 12 valandų.
  • Dedame ant įkaitintų grotelių tofu ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  • Cukinijas susipjaustome griežinėliais, braškes pjauname išilgai, jeigu didelės. Merkiame į marinatą ir dedame ant grotelių kepti. Stenkitės neprispjausti braškių, kad nesutęžtų.
5/5 - (1 balsas)

Sveiki,

skambinkite mums arba užpildykite žemiau esančią formą ir mes su jumis susisieksime.
[contact-form-7 id="2124"]