Bolivinės balandos ir paprikų salotos

bolivinės balandos ir paprikų salotos

Jeigu mėgstate paprikas, šis receptas būtent Jums! Gaivios bolivinės balandos ir paprikų salotos labai paprastos, tačiau nerealiai skanios, sočios ir maistingos. Ne veltui sakoma, geriausi dalykai slypi paprastume, taigi šis receptas būtent toks. 

 

Salotoms pagaminti svarbu naudoti skirtingų rūšių paprikas. Aš naudojau žalią, raudoną ir geltoną paprikas. Jos visos ne tik pavers salotas patrauklias akiai, bet ir pridės skirtingų skonių. Žalioji paprika mažiausiai saldi, tačiau turi ypatingą, šiek tiek aitroką skonį. Galbūt jos vienos ir nevalgytumėte, tačiau, patikėkite, salotoms jos būtinos! Raudonoji ir geltonoji paprikos saldžios, geltona saldžiausia, todėl būtina bent viena iš jų. Vistik, geriausias rezultatas naudojant skirtingų rūšių, spalvų paprikas.

 

Paprikos

 

Bolivinė balanda vienas iš tų maisto produktų, kuriuos drąsiai galiu skirti prie “super” maisto! Didelis baltymų ir maistinių medžiagų kiekis suteiks daug energijos ir ilgalaikį sotumo jausmą. Ją galite pakeisti ir kitomis kruopomis, bulguru, kuskusu, bet, bolivinė balanda palankumu sveikatai gerokai lenkia jas visas. 

 

Bolivinės balandos ir paprikų salotos prašosi stipresnio skonio, todėl naudojau svogūną, česnako skiltelę ir žalumynus. Česnako dėjau labai mažai, tik tam, kad pagyvintų skonį, bet jo nepermuštų. Tai reiškia, kad reikia dėti tiek, kad jo nesijaustų. Žalumynai irgi būtini gaminant šias salotas. Aš naudojau petražoles, tačiau jas galite keisti kitokiomis šviežiomis (arba šaldytomis) žolelėmis – krapais, kalendromis, bazilikais. 

 

Klasikinis salotų padažas iš alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių puikiai dera prie daugelio salotų. Ne išimtis ir bolivinės balandos ir paprikų salotos, kurioms jis ne tik suteikia gaivumo ir gyvumo, bet ir yra vienas sveikiausių padažu. Šalto spaudimo alyvuogių aliejus su šviežiomis citrinų sultimis papildys organizmą mineralais, vitaminais ir polifenoliais, saugančiais organizmą nuo oksidacinio streso. Bet, kad ir kaip sveikai viskas skambėtų, nereikia jo padauginti, nes vistik tai yra riebalai ir jų organizmui daug nereikia. 

 

RECEPTAS
  • bolivinė balanda 150 g (nevirtos)
  • ½ žaliosios paprikos
  • ½ raudonosios paprikos
  • ½ geltonosios paprikos
  • ½ svogūno
  • ½ nedidelės cukinijos
  • nedidelė skiltelė česnako
  • 50 g petražolių ar kitų šviežių žolelių
  • šalto spaudimo alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • juodų pipirų
  • ½ citrinos sulčių
  • šviežio čili (jei norisi)

 

Gaminame:

  1. Bolivinę balandą pamirkome vandenyje apie valandą, nuplauname ir išverdame pasūdytame vandenyje.
  2. Visas daržoves susipjaustome smulkiais gabalėliais.
  3. Svogūną supjaustome smulkiais kubeliais, žalumynus susmulkiname.
  4. Į dubenį dedame pjaustytas paprikas, cukinijas, svogūnus, žalumynus, įspaudžiame česnako skiltelę, spaudžiame citrinos sulčių, pilame alyvuogių aliejaus. 
  5. Pagardiname druska, juodaisiais pipirais, jei norisi, šviežiu čili pipiru ir viską sumaišome.

Skanaus ♥