Nevirta avižinė košė

nevirta avižinė košė
Stengiuosi, kad mano maisto racione būtų kuo daugiau raw maisto, t.y. žemoje temperatūroje apdoroto arba termiškai neapdoroto maisto. Toks maistas geriausiai išlaiko savo maistines ir energetines savybes, todėl yra žymiai naudingesnis ir sveikesnis. Brinkinimas – vienas iš raw gaminimo būdu, kuomet pasirinktu skysčiu užpilame kruopas, riešutus ar sėklas, paliekame jas brinkti ir naudojame tik kitą dieną. Skysčius galima naudoti labai įvairius –  sultys, jogurtas, vanduo ir t.t. Beje, šis būdas yra vienas geriausių pusryčiams pasigaminti, nes sutaupo daug laiko. Tereikia iš vakaro užpilti mėgiamas kruopas  savo mėgstamu skysčiu ir ryte turėsite puikiausią košę. Mano pusryčiams pasirinkta nevirta avižinė košė yra žymiai sveikesnė už virtą.
Kaip pasigaminti?
Naudojau mažai perdirbtus ir stambius avižinius dribsnius, nes būtent tokie yra sveikiausi. Juos užpyliau vandens ir  graikiško sojų jogurto mišiniu. Galima pilti tik jogurtą,  bet reikėtų rinktis įprastą, o ne graikišką. Esu bandžiusi naudoti tik graikišką jogurtą be vandens, tačiau visos avižos sušoko į gumulą ir košė buvo labai sausa. Galiausiai vistiek teko skiesti vandeniu, kad negraužti to sauso ir sunkiai burnoje besiveliančio gumulo. Jūs galite rinktis ne tik jogurtą,bet ir sultis. Pavyzdžiui, su avižomis puikiai tinka obuoliai, tai galite mėginti panaudoti obuolių sultis.
Košei pagardinti naudojau Daily spoon miltelius švytinčiai odai, kurie ne tik prideda daug gero cinamono skonio, bet naudingųjų maististinių medžiagų. Jų sudėtis – tai visiškai natūralūs ir odos sveikatai tinkamai subalansuoti maisto produktai, tokie kaip linų sėmėnų milteliai, cinamonas, liofelizuoti uogų milteliai ir t.t. Apie sveiką odą jau esu rašiusi, tai, žinokite, čia yra beveik viskas, ko reikia, kad oda būtų sveika.  Tereikia įsimaišyti į košę ir vualia – papildoma vitaminų, mineralų, skaidulų ir antioksidantų bomba!
O kad būtų dar skaniau ir dar sveikiau, košę pagardinau uogomis – braškėmis ir šilauogėmis. Man jos labai patinka, tačiau nevirta avižinė košė puikia dera ir su kitomis sezoninėmimis uogomis ir vaisiais. Puikiausiai tinka ir obuolys ar kriaušė, kurių gausiai turime kiekvieną rudenį, ar vyšnios ir serbentai.

Nevirta avižinė košė

Paruošimo laikas12 hrs
Gaminimo laikas5 mins
Porcijos: 2
Kalorijos: 253kcal

Ingredientai

  • 100 g mažai perdirbtų avižinių dribsnių
  • 200 ml graikiško sojų jogurto (galima daugiau vandens)
  • 200 ml vandens (galima mažiau vanens)
  • 4 arb.š. Daily spoon miltelių švytinčiai odai
  • sauja mėgiamų uogų

Gaminame

  • Avižinius dribsnius sumaišome su vandeniu ir graikiškų sojų jogurtu.
  • Paliekame brinkti per naktį.
  • Ryte dedame Daily spoon miltelių švytinčiai odai ir viską išmaišome.
  • Pagardiname mėgiamomis uogomis ar vaisiais.
5/5 - (1 balsas)

Sveiki,

skambinkite mums arba užpildykite žemiau esančią formą ir mes su jumis susisieksime.
[contact-form-7 id="2124"]