Pagrindiniai patiekalai

Daigintų lęšių maltinukai

Daigintų lęšių maltinukai

Nuo vaikystės mėgau įvairius maltinius, dar vadinamus kotletais. Kai atsisakiau mėsos, jos vietą užėmė ankštiniai maisto produktai, su kuriais pradėjau eksperimentuot ir gaminti įvairius maltinius. Vieni mano mėgiamiausių – daigintų lęšių maltinukai. Jie nepaprastai skanūs, sotūs, maistingi ir puikiai dera … Plačiau

Featured Post
Makaronai su saldžių bulvių padažu

Makaronai su saldžių bulvių padažu, kepintais baklažanais ir avinžirniais

Bet kokie makaronų patiekalai dažnai neatitinka sveikos mitybos standarto. Visų pirma dėl to, kad padažai būna nepaprastai riebūs ir kaloringi. Taip pat su makaronais patiekiama mažai daržovių, todėl maistinė vertė toli gražu neprilygsta didelei energetinei vertei. Taigi siūlau pamėginti visiškai … Plačiau

Featured Post
Crepes lietiniai su daržovėmis ir sūriu

Prancūziški lietiniai Crepes su daržovėmis ir sūriu

Seniai planavau pamėginti išsikepti plonus ir traškius prancūziškus lietinius crepes. Tačiau mintis apie jų plonumą iškart formavo asociacija su neišvaizdžia krūva nepavykusių kepaišių lėkštėje. Laimei, tai buvo išankstinė nuostata, kuri nepasitvirtino, ir man iš pirmo karto pavyko iškepti nuostabaus skonio … Plačiau

Featured Post
Karis su baklažanais

Karis su baklažanais, grybais ir avinžirniais

Visada jaučiau milžiniškas simpatijas indiškai virtuvei. Spalvų įvairovė, intensyvūs kvapai stipriai išsiskiria iš kitų pasaulio virtuvių. Ypač daug patiekalų iš augalinės kilmės produktų suderintų su daugybe įvairių prieskonių, padeda patiekalams atsiskleisti išskirtiniais ir niekur kitur neragautais deriniais. Bet ne tik … Plačiau

Featured Post
Įdarytas batatas

Pupelėmis įdaryti batatai

Batatai, dar vadinamos saldžiosiomis bulvėmis, kilusios iš Centrinės ir Pietų Amerikos, pradėtos auginti dar prieš 5000 m. Šiai dienai išplitusios po visą pasaulį ir gana stipriai užkariavę pasaulio virtuvę. Prieš gerą dešimtmetį jos pateko ir į Lietuvos rinką, todėl nesunkiai … Plačiau

Featured Post
Romanesko brokolio kepsnys

Romanesko brokolio kepsnys

Kartais gaminu kalafioro kepsnius, bet šiandien pamėginau padaryti kepsnius iš romanesko brokolio. Gavosi nerealiai! Nustebinau pati save. Gerai pamarinuotas romanesko brokolio kepsnys su bulvių koše buvo puikus sprendimas sveikiems pietums. Visų pirma, labiausiai patiko tai, kad romanesko brokolis žymiai pilnesnis, … Plačiau

Featured Post
Itališki bulvių virtinukai gnocchi su špinatais

Itališki bulvių virtinukai gnocchi su špinatais

Turėjau bulvių košės likutį iš vakarykštės vakarienės. Antrą kartą valgyti tą patį tik kitą dieną kartais nėra noro, o apie išmetimą nė kalbos nėra – nešvaistome maisto. Tačiau bulvių košė – vienas tų patiekalų, kurį galima panaudoti kaip ingredientą gaminant … Plačiau

Featured Post
Naminiai ravioliai idaryti batatais

Naminiai ravioliai įdaryti batatais

Turbūt sunku būtų rasti žmogų, kuris nemėgtų italų virtuvės. Jei ne vienas, tai kitas patiekalas palieka neišdildoma įspūdį skonio receptoriams ir jo norisi vėl ir vėl. Pasta, pica, lazanija, gnocchi, pesto ir t.t. – visa tai didelis palikimas pasaulio maisto … Plačiau

Featured Post
Kalafiorų troškinys

Kalafioro ir daigintų spindulinių pupuolių troškinys

Šaltesniu metu laiku vis dažniau norisi kažko šildančio. Troškiniai tam puikiai tinka, nes tai – sveikas, sotus ir maistingas patiekalas, gaminamas verdant ar troškinant daržoves. Neturi daug nereikalingų riebalų, o pagaminimui užtenka sezoninių daržovių, mėgstamų prieskonių ir ankštinių kultūrų maisto … Plačiau

Featured Post
Lešių makaronai su baklažanais

Lęšių makaronai su baklažanais

Makaronai – vienas paprasčiausių patiekalų, kuris nereikalauja ilgų valandų virtuvėje, todėl puikiai tinka skubantiems ir neturintiems laiko kulinariniams eksperimentams. Juos gaminant, faktiškai, nieko neįmanoma sugadinti. Nebent pervirti.. O ir padažas tinka bet koks! Nors sveikatos klausimu makaronai yra dviprasmiškas reikalas, … Plačiau

Featured Post