Atgal

Ant laužo keptas tofu su cukinijomis ir braškėmis

Paruošimo laikas12 hrs
Gaminimo laikas15 mins
Porcijos: 2

Ingredientai

  • 1 pak. tofu (standartinis 180 g pak)
  • 4 valg. š. soju padažo
  • 1 arb. š. skrudintų sezamų aliejaus
  • 4 valg. š. aliejaus (kepimui naudojamo)
  • 1 vnt. laimo sulčių
  • 2 arb. š. agavų sirupo
  • čili pipirų dribsnių kiek norisi :)
  • skiltelė česnako
  • 4 vnt. braškių didelių
  • 1 vnt. cukinijos
  • 1 arb. š. džiovintas raudonėlis

Gaminame

  • Pasigaminame marinatą:
    Sumaišome aliejų, sojos padažą, skrudintų sezamų aliejų, agavų sirupą. Spaudžiame laimo sultis, dedame čili pipirų dribsnių. Paragaujame. Jei gavosi per daug skonio, galime įpilti kelis lašiukus vandens arba įdėti kai kurių ingredientų šiek tiek daugiau, jeigu Jums norisi.
  • Tofu pjauname išilgai per pusę ir dedame į marinatą. Jeigu tofu neapsisėmė, tuomet kartas nuo karto apverčiame ir marinuojame nuo 4 iki 12 valandų.
  • Dedame ant įkaitintų grotelių tofu ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  • Cukinijas susipjaustome griežinėliais, braškes pjauname išilgai, jeigu didelės. Merkiame į marinatą ir dedame ant grotelių kepti. Stenkitės neprispjausti braškių, kad nesutęžtų.