Pirmiausiai pasigaminame anakardžių pastą. Užpilame anakardžius vandeniu ir paliekame bent porai valandų, kad išbrinktų. Tuomet sutriname blenderiu iki vientisos masės.
Baklažanus supjaustome išilgai 5 mm storio gabalėliais, pabarstome druska ir paliekame 10 min. Tada nuplauname, nusausiname servetėle, dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druską ir kepame orkaitėje 180 °C temperatūroje apie 15 minučių arba, kol gražiai apkepa.
Gaminame kremą. Dedame pupeles, anakardžių pastą, tahini, saulėje džiovintus pomidorus, grūstą česnaką, aliejų, kuriame buvo saulėje džiovinti pomidorai, šiek tiek virinto vandens ir sutriname iki vientisos masės. Jei masė per daug standi, galite įpilti daugiau vandens. Viską sutriname blenderiu ir gauname pupelių kremą, į kurį dedame smulkiais kubeliais pjaustytą raudoną papriką, beriame druskos, norimų prieskonių ar žalumynų. Viską išmaišome.
Kai baklažanai iškepa, juos atvėsiname. Tada į kiekvieną dedame įdaro ir susukame.