Atgal

Sveikuoliški naminiai saldainiai su migdolais

Paruošimo laikas21 hrs
Gaminimo laikas1 hr
Porcijos: 10
Kalorijos: 300kcal

Ingredientai

  • 200 g migdolų be luobelės
  • 200 g datulių be kauliukų
  • 150 g graikinių riešutų
  • žiupsnelis druskos
  • 2 valg.š. neskrudintos (raw) kakavos
  • saldainiams apvolioti: kokosų drožlės, linų sėmenys, juodas šokoladas

Gaminame

  • Migdolus užpilame šaltu virintu vandeniu ir paliekame mirkti apie 20 valandų. Tuomet nupilame vandenį (galime palikti labai nedaug, kad lengviau blenderiuotųsi arba naudoti nuo datulių nupiltą vandenį) ir blenderiu sutriname iki vientisos masės. 
  • Datules užpilame šiltu virintu vandeniu ir paliekame apie pusvalandį (arba kol suminkštės) pamirkti. Tuomet nupilame ¾ vandens ir sutriname iki vientisos masės. Vandens geriau nupilti daugiau ir atsidėti, o reikalui esant, papildomai įpilti. Datulių pasta turi gautis minkšta, bet ne vandeninga.
  • Graikinius riešutus lengvai paskrudiname keptuvėje. Kai atvėsta nuimame nuo jų atšokusias luobeles ir susmulkiname peiliu. Turi gautis smulkūs riešutų gabalėliai.
  • Inde sumaišome datulių ir migdolų pastą ir suberiame smulkintus riešutus. Dedame 2 valgomus šaukštus kakavos ir šiek tiek druskos skoniui sustiprinti. Viską išmaišome iki vientisos masės. Jei masė yra labai lipni ir sunku formuoti rutuliukus, dedame porai valandų į šaldytuvą.
  • Tuo tarpu pasiruošiame produktus migdoliniams saldainiams apvolioti. Pakepiname kokosų drožles ir linų sėmenis. Pagamintus rutuliukus apvoliojame pabarstukuose (vienus kokoso drožlėse, kitus linų sėmenyse), tada dar kartą rankose, kad jie geriau priliptų, ir vėl pabarstukuose.
  • Užsikaičiame puodą vandens. Kai užverda nuimame nuo kaitlentės ir dedame į vidų indelį su susmulkintu šokoladu. Puodą uždengiame ir palaikome kelias minutes, kad šokoladas ištirptų. Tada po vieną rutuliuką šaukšteliu dedame į ištirpusį šokoladą ir švelniai apvoliojame šokoladu. Dedame ant kepimo popieriaus, užbarstome šiek tiek kokoso drožlių ir paliekame, kad sustingtų šokoladas.