Burokėlių ir graikinių riešutų užtepėlė

Burokėlių ir graikinių riešutų užtepėlė

Užtepėlės – vienas geriausių užkandžių, nes pagaminamos labai greitai ir paprastai. Jos visada išgelbėja netikėtai sulaukus svečių, o išalkus gali tapti sočiu ir maistingu užkandžiu ar pasitarnauti kaip ingredientas kitiems užkandžiams. Dažniausiai gaminu įvairias užtepėles, kurių pagrindą sudaro ankštiniai maisto produktai, tačiau šį kartą paimprovizavau – burokėlių ir graikinių riešutų užtepėlė gavosi tobulai išskirtinė! Lengva tekstūra, šiek tiek salstelėjęs skonis su vos juntamu česnako poskoniu – tai pagrindiniai akcentai, kurie gali pakerėti kiekvieną burokėlių mėgėją. O tam, kad pasigamintumėte šį sveiką užkandį Jums nereikės gaišti daug laiko ar naudoti begalę produktų, nes ypatingi dalykai slypi paprastume.

Graikiniai riešutai

 

Užtepėlės pagrindą sudaro virti burokėliai ir graikiniai riešutai. Pastaruosius pakepinau ant nedidelės ugnies sausoje keptuvėje su žiupsneliu druskos. Taip išsiskiria riešutuose esantys aliejai ir jie gražiai apskrunda atskleisdami kitokį, bet gerokai stipresnį skonį ir aromatą. Tuomet palaukiu, kol riešutai atvės ir nuimu nuo riešutų luobelę. 

Produktai užtepėlei

 

Burokėlių ir graikinių riešutų užtepėlė gaminama naudojant vos kelis prieskonius – česnaką, imbierą, juodus pipirus ir šiek tiek paprikos miltelių. Burokėliai yra salstelėjusio skonio, todėl tobulai tinka su imbieru, suteikiančiu lengvo aštrumo ir citrusų gaivumo, bei česnaku, pridedančio pikantiško skonio. Taigi visi šie paprasti ingredientai paverčia užkandį tikrai ypatingu. 

Burokėlių ir graikinių riešutų užtepėlė

 

RECEPTAS

 

  • 500 g virtų burokėlių
  • 150 g graikinių riešutų
  • 2 skiltelės česnako
  • nedidelis gabalėlis imbiero
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • ⅓ arb.š. paprikos miltelių
  • 2 valg.š. šalto spaudimo alyvuogių aliejaus

 

Pateikimui: šlakelis citrinos sulčių, žalumynai.

 

Gaminame:

  1. Burokėlius išverdame pasūdytame vandenyje.
  2. Graikinius riešutus pakepiname sausoje keptuvėje su žiupsneliu druskos. 
  3. Kai riešutai įgauna gražiai rusvą atspalvį, nuimame nuo kaitlentės ir paliekame atvėsti.
  4. Tuomet nuo riešutų nuimame atšokusias luobeles.
  5. Į smulkintuvą dedame virtus burokėlius, kepintus graikinius riešutus, grūstą česnaką ir smulkiai pjaustytą imbierą. Pilame alyvuogių aliejaus ir sutriname iki vientisos masės. 
  6. Patiekiame užlašinę citrinos ar laimo sulčių bei pabarstę žalumynais.

Skanaus ♥

 

Buropkėlių ir graikinių riešutų užtepėlė