Užkandžiai

Dosos

Indiški lietiniai – dosos

Dosos – tai indiški crepes arba kitaip, indiški lietiniai, kurie išsiskiria ne tik unikaliu skoniu, bet ir yra vienas sveikiausių lietinių variantų! Juos pirmą kartą paragavau ir išmokau gaminti dirbdama geriausiame indiškų ir tailandietiškų patiekalų restorane MOKSHA (tikiu, šefas nesupyks, … Plačiau

Featured Post
Baklažanų suktinukai su pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų kremu

Baklažanų suktinukai su pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų kremu

Mėgstu domėtis įvairiomis pasaulio virtuvių kultūromis, tradicijomis ir gaminimo būdais. Šiandien netikėtai pakrypau į spalvingą ir aromatingą armėnų virtuvę. Pamačiau labai gerai atrodantį užkandį, baklažanų suktinukus su jogurtu ir graikiniais riešutais, kuris įkvėpė mane pagaminti kažką panašaus. Pasitelkiau improzaciją ir … Plačiau

Featured Post
Daigintų lęšių maltinukai

Daigintų lęšių maltinukai

Nuo vaikystės mėgau įvairius maltinius, dar vadinamus kotletais. Kai atsisakiau mėsos, jos vietą užėmė ankštiniai maisto produktai, su kuriais pradėjau eksperimentuot ir gaminti įvairius maltinius. Vieni mano mėgiamiausių – daigintų lęšių maltinukai. Jie nepaprastai skanūs, sotūs, maistingi ir puikiai dera … Plačiau

Featured Post
Burokėlių ir graikinių riešutų užtepėlė

Burokėlių ir graikinių riešutų užtepėlė

Užtepėlės – vienas geriausių užkandžių, nes pagaminamos labai greitai ir paprastai. Jos visada išgelbėja netikėtai sulaukus svečių, o išalkus gali tapti sočiu ir maistingu užkandžiu ar pasitarnauti kaip ingredientas kitiems užkandžiams. Dažniausiai gaminu įvairias užtepėles, kurių pagrindą sudaro ankštiniai maisto … Plačiau

Featured Post
Crepes lietiniai su daržovėmis ir sūriu

Prancūziški lietiniai Crepes su daržovėmis ir sūriu

Seniai planavau pamėginti išsikepti plonus ir traškius prancūziškus lietinius crepes. Tačiau mintis apie jų plonumą iškart formavo asociacija su neišvaizdžia krūva nepavykusių kepaišių lėkštėje. Laimei, tai buvo išankstinė nuostata, kuri nepasitvirtino, ir man iš pirmo karto pavyko iškepti nuostabaus skonio … Plačiau

Featured Post
apelsinu dzemas

Šildantis apelsinų džemas

Atsargose mėgstu turėti saldų pagarduką, kuris tinka prie užkandžių, aštrių patiekalų ar, kai norisi kažko saldaus, su skrebučiais, duonelėmis, blyneliais, košėmis. Tam puikiai tinka uogienės ar džemai, kuriuos galima išvirti iš daugelio vaisių (obuolių, apelsinų, kriaušių ir kt.), uogų (braškių, … Plačiau

Featured Post