Blogas

Prieskoniai kariui

Kaip stiprinti imuninę sistemą?

Šiuo metu pasaulyje turime nepavydėtiną situaciją – susirgimai koronos virusu pasaulyje sparčiai auga, mirštančių daugėja. Galbūt neturime šimtaprocentinės apsisaugojimo priemonės, tačiau galime padaryti viską, kad sumažintume užsikrėtimo tikimybę ar palengvintume susirgimo simptomus. Šiuo momentu labai svarbu stiprinti imuninę sistemą, kuri … Plačiau

Featured Post
Daiginimas

Ankštinių maisto produktų daiginimas

Daiginimas yra vienas iš sveikiausių ir paprasčiausių būdų paruošti ankštinius maisto produktus, tokius kaip lęšiai, avinžirniai ar spindulinės pupuolės. Procesas nereikalauja daug darbo, pastangų ar, juo labiau, didelių lėšų. Viskas gerokai paprasčiau negu gali pasirodyti, bet nauda akivaizdi, nes paruošimo … Plačiau

Featured Post
Imbieras

Imbiero nauda sveikatai

Imbieras prieskoninis augalas, kilęs iš pietų Azijos ir šiai dienai plačiai išplitęs po visą pasaulį. Visi esame ragavę imbierinių sausainių ar gėrę imbierinio alaus! Imbiero šaknis naudojama daugelyje pasaulio virtuvių. Dažniausiai vartojamas džiovintas, miltelių pavidalu arba šviežias, tačiau priklausomai nuo … Plačiau

Featured Post
Keptas tofu

Kaip paruošti tofu sūrį?

Tofu sūris, dar kitaip vadinamas, sojų varškės sūriu, gaminamas labai paprastai, sojų pieną sutraukiant rūgštimi – actu arba citrinos sultimis. Šis maisto produktas atsirado Azijoje, bet galiausiai išplito visame pasaulyje. Šiuo metu , turbūt, būtų sunku rasti žmogų, kuris nėra … Plačiau

Featured Post
Šarminis maistas

Šarminis maistas

Žmogaus kūno pH yra labai įvairus skirtingose organuose. Oda yra šiek tiek rūgštinė, kad apsisaugotų nuo mikrobų, skrandis, taip pat rūgštinis, nes jame vyksta virškinimo procesas. Tačiau svarbiausias žmogus organizmui yra kraujo, aprūpinančio organizmą deguonimi ir visomis būtiniausiomis maisto medžiagomis, … Plačiau

Featured Post
Obuoliu actas

Obuolių actas ir jo nauda sveikatai

Acto atsiradimas siejamas su senosiomis civilizacijomis. Remiantis istoriniais šaltiniais actą pirmieji pradėjo naudoti babiloniečiai 5000 m. pr. Kr. Vėliau jo buvo aptikta Egiptiečių urnose, o Hipokratas jau kėlė klausimą apie teigiamą acto poveikį sveikatai. Senovėje actas buvo vadinamas vargšų vynu. Manoma, kad … Plačiau

Featured Post
sveika mityba

Sveikas maistas – skanus maistas

Dažnai girdime posakį, esi – tai, ką valgai. Palyginimui galime įsivaizduoti, kad ir automobilį, kurio neprižiūrėsi, pilsi prastą kurą ir toli nevažiuosi. Taip pat ir su žmogaus kūnu, kuo jį maitinsi, kaip jį prižiūrėsi, tą vėliau ir turėsi. Piktybiniai navikai, … Plačiau

Featured Post