Receptai

Salmorecho

Salmorecho – ispaniška pomidorų sriuba

Vasaros dienomis karštas sriubas pakeičia šaltos, kurias gaminant nebūtina vargti prie puodų. Tikriausiai esate ragavę populiarios visame pasaulyje šaltos gaspacho sriubos, gaminamos iš pomidorų ir daržovių. Tačiau, ar esatę išmėginę salmorecho (isp. salmorejo) – tradicinę ispanišką šaltą pomidorų sriubą? Man tai … Plačiau

Featured Post
Baklažanų suktinukai su pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų kremu

Baklažanų suktinukai su pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų kremu

Mėgstu domėtis įvairiomis pasaulio virtuvių kultūromis, tradicijomis ir gaminimo būdais. Šiandien netikėtai pakrypau į spalvingą ir aromatingą armėnų virtuvę. Pamačiau labai gerai atrodantį užkandį, baklažanų suktinukus su jogurtu ir graikiniais riešutais, kuris įkvėpė mane pagaminti kažką panašaus. Pasitelkiau improzaciją ir … Plačiau

Featured Post
bolivinės balandos ir paprikų salotos

Bolivinės balandos ir paprikų salotos

Jeigu mėgstate paprikas, šis receptas būtent Jums! Gaivios bolivinės balandos ir paprikų salotos labai paprastos, tačiau nerealiai skanios, sočios ir maistingos. Ne veltui sakoma, geriausi dalykai slypi paprastume, taigi šis receptas būtent toks.    Salotoms pagaminti svarbu naudoti skirtingų rūšių … Plačiau

Featured Post
Daigintų lęšių maltinukai

Daigintų lęšių maltinukai

Nuo vaikystės mėgau įvairius maltinius, dar vadinamus kotletais. Kai atsisakiau mėsos, jos vietą užėmė ankštiniai maisto produktai, su kuriais pradėjau eksperimentuot ir gaminti įvairius maltinius. Vieni mano mėgiamiausių – daigintų lęšių maltinukai. Jie nepaprastai skanūs, sotūs, maistingi ir puikiai dera … Plačiau

Featured Post
Burokėlių ir graikinių riešutų užtepėlė

Burokėlių ir graikinių riešutų užtepėlė

Užtepėlės – vienas geriausių užkandžių, nes pagaminamos labai greitai ir paprastai. Jos visada išgelbėja netikėtai sulaukus svečių, o išalkus gali tapti sočiu ir maistingu užkandžiu ar pasitarnauti kaip ingredientas kitiems užkandžiams. Dažniausiai gaminu įvairias užtepėles, kurių pagrindą sudaro ankštiniai maisto … Plačiau

Featured Post
Makaronai su saldžių bulvių padažu

Makaronai su saldžių bulvių padažu, kepintais baklažanais ir avinžirniais

Bet kokie makaronų patiekalai dažnai neatitinka sveikos mitybos standarto. Visų pirma dėl to, kad padažai būna nepaprastai riebūs ir kaloringi. Taip pat su makaronais patiekiama mažai daržovių, todėl maistinė vertė toli gražu neprilygsta didelei energetinei vertei. Taigi siūlau pamėginti visiškai … Plačiau

Featured Post
Migdoliniai saldainiai be cukraus

Sveikuoliški naminiai saldainiai su migdolais

Kartais norisi palepinti savo sielą kokiu saldžiu gardumynu, tačiau didžioji dalis saldumynų neapsiena be didelio kiekio cukraus, kas tikrai mums sveikatos neprideda. Šie naminiai saldainiai pagaminti iš migdolų, datulių ir graikinių riešutų yra puikus desertas. Juose visiškai nėra cukraus, o … Plačiau

Featured Post
Imbierinė morkų sriuba

Trinta imbierinė morkų sriuba

Šaltuoju metu sezonu sriubos ima višūnę renkantis maisto patiekalus, nes padeda sušilti. Ši trinta imbierinė morkų sriuba, ne tik sušildys, bet ir sustiprins imunitetą. Joje naudojami ingredientai paverčia sriubą tinkamai subalansuotu patiekalu, padėsiančiu pamaitinti visas kūno ląsteles. Sriubai naudojau morkas, … Plačiau

Featured Post
Crepes lietiniai su daržovėmis ir sūriu

Prancūziški lietiniai Crepes su daržovėmis ir sūriu

Seniai planavau pamėginti išsikepti plonus ir traškius prancūziškus lietinius crepes. Tačiau mintis apie jų plonumą iškart formavo asociacija su neišvaizdžia krūva nepavykusių kepaišių lėkštėje. Laimei, tai buvo išankstinė nuostata, kuri nepasitvirtino, ir man iš pirmo karto pavyko iškepti nuostabaus skonio … Plačiau

Featured Post
Karis su baklažanais

Karis su baklažanais, grybais ir avinžirniais

Visada jaučiau milžiniškas simpatijas indiškai virtuvei. Spalvų įvairovė, intensyvūs kvapai stipriai išsiskiria iš kitų pasaulio virtuvių. Ypač daug patiekalų iš augalinės kilmės produktų suderintų su daugybe įvairių prieskonių, padeda patiekalams atsiskleisti išskirtiniais ir niekur kitur neragautais deriniais. Bet ne tik … Plačiau

Featured Post
Avižinė košė

Avižinė košė su cukinijomis, avokadu ir granatu

Kartą pas mane svečiavosi draugė, kuri sako, jog nemėgsta košės. Bet smalsumo vedama nutarė išmėginti. Ką gi, pagaminau košę su lengvai pakepintais šviežiais smidrais, ką tik parneštais iš turgaus, alyvuogėmis, lengva pomidorų salsa. Laimei, mano kulinariniu eksperimentu liko sužavėta. Priedai … Plačiau

Featured Post
Pomidorų sriuba

Trinta pomidorų sriuba

Jei reikėtų sudaryti savo sriubų TOP, be jokios abejonės, pirmoje vietoje atsidurtų pomidorų sriuba. Nesvarbu, šilta ar šalta, trinta ar ne, soti ar lengva – mėgstu jas visas. Juo labiau, kad pomidorų sriuba pagaminama labai greitai ir paprastai, be to … Plačiau

Featured Post
Įdarytas batatas

Pupelėmis įdaryti batatai

Batatai, dar vadinamos saldžiosiomis bulvėmis, kilusios iš Centrinės ir Pietų Amerikos, pradėtos auginti dar prieš 5000 m. Šiai dienai išplitusios po visą pasaulį ir gana stipriai užkariavę pasaulio virtuvę. Prieš gerą dešimtmetį jos pateko ir į Lietuvos rinką, todėl nesunkiai … Plačiau

Featured Post
Romanesko brokolio kepsnys

Romanesko brokolio kepsnys

Kartais gaminu kalafioro kepsnius, bet šiandien pamėginau padaryti kepsnius iš romanesko brokolio. Gavosi nerealiai! Nustebinau pati save. Gerai pamarinuotas romanesko brokolio kepsnys su bulvių koše buvo puikus sprendimas sveikiems pietums. Visų pirma, labiausiai patiko tai, kad romanesko brokolis žymiai pilnesnis, … Plačiau

Featured Post
Itališki bulvių virtinukai gnocchi su špinatais

Itališki bulvių virtinukai gnocchi su špinatais

Turėjau bulvių košės likutį iš vakarykštės vakarienės. Antrą kartą valgyti tą patį tik kitą dieną kartais nėra noro, o apie išmetimą nė kalbos nėra – nešvaistome maisto. Tačiau bulvių košė – vienas tų patiekalų, kurį galima panaudoti kaip ingredientą gaminant … Plačiau

Featured Post
Marokietiškos kepintų morkų ir daigintų lęšių salotos

Marokietiškos kepintų morkų ir daigintų lęšių salotos

Kartais pasiilgstu egzotiškų patiekalų, nors dažnai tai asocijuojasi su sudėtingu gaminimo būdu, brangiais ir sunkiai randamais produktais. Taip, yra tokių sudėtingų patiekalų, kurių ingredientų nerasite pagrindiniuose prekybos centruose, nebent specializuotose parduotuvėse, ar , dar geriau, užsienio internetinėse parduotuvėse. Tačiau kartais … Plačiau

Featured Post
Violetinio kalafioro ir bolivinės balandos salotos

Violetinio kalafioro ir bolivinės balandos salotos

Vietiniame Huelvos turgelyje radau pirkti violetinį kalafiorą. Anksčiau jis nebuvo dažnas svečias mano virtuvėje, todėl be ilgų svarstymų keliavo į pirkinių krepšelį. Ilgai galvojau, ką iš jo pagaminti. Sriubai, troškiniams, trintiems patiekalams – viskam atrodė per gražus. Nesinorėjo sunaikint gražių … Plačiau

Featured Post
Naminiai ravioliai idaryti batatais

Naminiai ravioliai įdaryti batatais

Turbūt sunku būtų rasti žmogų, kuris nemėgtų italų virtuvės. Jei ne vienas, tai kitas patiekalas palieka neišdildoma įspūdį skonio receptoriams ir jo norisi vėl ir vėl. Pasta, pica, lazanija, gnocchi, pesto ir t.t. – visa tai didelis palikimas pasaulio maisto … Plačiau

Featured Post
Kalafiorų troškinys

Kalafioro ir daigintų spindulinių pupuolių troškinys

Šaltesniu metu laiku vis dažniau norisi kažko šildančio. Troškiniai tam puikiai tinka, nes tai – sveikas, sotus ir maistingas patiekalas, gaminamas verdant ar troškinant daržoves. Neturi daug nereikalingų riebalų, o pagaminimui užtenka sezoninių daržovių, mėgstamų prieskonių ir ankštinių kultūrų maisto … Plačiau

Featured Post
apelsinu dzemas

Šildantis apelsinų džemas

Atsargose mėgstu turėti saldų pagarduką, kuris tinka prie užkandžių, aštrių patiekalų ar, kai norisi kažko saldaus, su skrebučiais, duonelėmis, blyneliais, košėmis. Tam puikiai tinka uogienės ar džemai, kuriuos galima išvirti iš daugelio vaisių (obuolių, apelsinų, kriaušių ir kt.), uogų (braškių, … Plačiau

Featured Post
Lešių makaronai su baklažanais

Lęšių makaronai su baklažanais

Makaronai – vienas paprasčiausių patiekalų, kuris nereikalauja ilgų valandų virtuvėje, todėl puikiai tinka skubantiems ir neturintiems laiko kulinariniams eksperimentams. Juos gaminant, faktiškai, nieko neįmanoma sugadinti. Nebent pervirti.. O ir padažas tinka bet koks! Nors sveikatos klausimu makaronai yra dviprasmiškas reikalas, … Plačiau

Featured Post
Pupelių salotos

Pupelių salotos su šviežiomis daržovėmis

Pupeles pavadinčiau tobulu maistu, nes tai šarminantis maisto produktas, turintis daug ląstelienos ir maistingųjų medžiagų – mineralų (kalcio, magnio, geležies, amino rūgščių, folio rūgšties, cinko), vitaminų B6 ir C. Antioksidantas – polifenolis – padeda šalinti susikaupusius toksinus, mažina uždegiminius ir … Plačiau

Featured Post
Cukinijų blynliai

Cukinijų blyneliai

Blyneliai visų mėgstamas patiekalas, dažniausiai gaminamas iš baltų kvietinių miltų, kiaušinių, druskos, vandens ir grietinelės ar pieno. Šis derinys nėra palankus sveikatai, tačiau blynelius galima pagaminti žymiai sveikesnius, pakeičiant vos kelis produktus. Cukinijų blyneliai gali būti sveikas ir skanus pasirinkimas. … Plačiau

Featured Post