Visuomet jaučiau didelę simpatiją Azijos virtuvei, kurioje idealiai suderinami ryškūs ir skirtingi skoniai. Nors nedažnai rasite taivanietiškų receptų, būtent iš šios šalies kulinarų ir išmokau tobulai paruošti tofu. Taivanietiškas traškus tofu – tai nuostabaus skonio patiekalas, kuriame sužaidžia saldumas, aštrumas, … Plačiau
Receptai

Indiški lietiniai – dosos
Dosos – tai indiški crepes arba kitaip, indiški lietiniai, kurie išsiskiria ne tik unikaliu skoniu, bet ir yra vienas sveikiausių lietinių variantų! Juos pirmą kartą paragavau ir išmokau gaminti dirbdama geriausiame indiškų ir tailandietiškų patiekalų restorane MOKSHA (tikiu, šefas nesupyks, … Plačiau

Salmorecho – ispaniška pomidorų sriuba
Vasaros dienomis karštas sriubas pakeičia šaltos, kurias gaminant nebūtina vargti prie puodų. Tikriausiai esate ragavę populiarios visame pasaulyje šaltos gaspacho sriubos, gaminamos iš pomidorų ir daržovių. Tačiau, ar esatę išmėginę salmorecho (isp. salmorejo) – tradicinę ispanišką šaltą pomidorų sriubą? Man tai … Plačiau

Baklažanų suktinukai su pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų kremu
Mėgstu domėtis įvairiomis pasaulio virtuvių kultūromis, tradicijomis ir gaminimo būdais. Šiandien netikėtai pakrypau į spalvingą ir aromatingą armėnų virtuvę. Pamačiau labai gerai atrodantį užkandį, baklažanų suktinukus su jogurtu ir graikiniais riešutais, kuris įkvėpė mane pagaminti kažką panašaus. Pasitelkiau improzaciją ir … Plačiau

Bolivinės balandos ir paprikų salotos
Jeigu mėgstate paprikas, šis receptas būtent Jums! Gaivios bolivinės balandos ir paprikų salotos labai paprastos, tačiau nerealiai skanios, sočios ir maistingos. Ne veltui sakoma, geriausi dalykai slypi paprastume, taigi šis receptas būtent toks. Salotoms pagaminti svarbu naudoti skirtingų rūšių … Plačiau

Daigintų lęšių maltinukai
Nuo vaikystės mėgau įvairius maltinius, dar vadinamus kotletais. Kai atsisakiau mėsos, jos vietą užėmė ankštiniai maisto produktai, su kuriais pradėjau eksperimentuot ir gaminti įvairius maltinius. Vieni mano mėgiamiausių – daigintų lęšių maltinukai. Jie nepaprastai skanūs, sotūs, maistingi ir puikiai dera … Plačiau

Burokėlių ir graikinių riešutų užtepėlė
Užtepėlės – vienas geriausių užkandžių, nes pagaminamos labai greitai ir paprastai. Jos visada išgelbėja netikėtai sulaukus svečių, o išalkus gali tapti sočiu ir maistingu užkandžiu ar pasitarnauti kaip ingredientas kitiems užkandžiams. Dažniausiai gaminu įvairias užtepėles, kurių pagrindą sudaro ankštiniai maisto … Plačiau

Makaronai su saldžių bulvių padažu, kepintais baklažanais ir avinžirniais
Bet kokie makaronų patiekalai dažnai neatitinka sveikos mitybos standarto. Visų pirma dėl to, kad padažai būna nepaprastai riebūs ir kaloringi. Taip pat su makaronais patiekiama mažai daržovių, todėl maistinė vertė toli gražu neprilygsta didelei energetinei vertei. Taigi siūlau pamėginti visiškai … Plačiau

Sveikuoliški naminiai saldainiai su migdolais
Kartais norisi palepinti savo sielą kokiu saldžiu gardumynu, tačiau didžioji dalis saldumynų neapsiena be didelio kiekio cukraus, kas tikrai mums sveikatos neprideda. Šie naminiai saldainiai pagaminti iš migdolų, datulių ir graikinių riešutų yra puikus desertas. Juose visiškai nėra cukraus, o … Plačiau

Trinta imbierinė morkų sriuba
Šaltuoju metu sezonu sriubos ima višūnę renkantis maisto patiekalus, nes padeda sušilti. Ši trinta imbierinė morkų sriuba, ne tik sušildys, bet ir sustiprins imunitetą. Joje naudojami ingredientai paverčia sriubą tinkamai subalansuotu patiekalu, padėsiančiu pamaitinti visas kūno ląsteles. Sriubai naudojau morkas, … Plačiau

Prancūziški lietiniai Crepes su daržovėmis ir sūriu
Seniai planavau pamėginti išsikepti plonus ir traškius prancūziškus lietinius crepes. Tačiau mintis apie jų plonumą iškart formavo asociacija su neišvaizdžia krūva nepavykusių kepaišių lėkštėje. Laimei, tai buvo išankstinė nuostata, kuri nepasitvirtino, ir man iš pirmo karto pavyko iškepti nuostabaus skonio … Plačiau

Karis su baklažanais, grybais ir avinžirniais
Visada jaučiau milžiniškas simpatijas indiškai virtuvei. Spalvų įvairovė, intensyvūs kvapai stipriai išsiskiria iš kitų pasaulio virtuvių. Ypač daug patiekalų iš augalinės kilmės produktų suderintų su daugybe įvairių prieskonių, padeda patiekalams atsiskleisti išskirtiniais ir niekur kitur neragautais deriniais. Bet ne tik … Plačiau

Avižinė košė su cukinijomis, avokadu ir granatu
Kartą pas mane svečiavosi draugė, kuri sako, jog nemėgsta košės. Bet smalsumo vedama nutarė išmėginti. Ką gi, pagaminau košę su lengvai pakepintais šviežiais smidrais, ką tik parneštais iš turgaus, alyvuogėmis, lengva pomidorų salsa. Laimei, mano kulinariniu eksperimentu liko sužavėta. Priedai … Plačiau

Trinta pomidorų sriuba
Jei reikėtų sudaryti savo sriubų TOP, be jokios abejonės, pirmoje vietoje atsidurtų pomidorų sriuba. Nesvarbu, šilta ar šalta, trinta ar ne, soti ar lengva – mėgstu jas visas. Juo labiau, kad pomidorų sriuba pagaminama labai greitai ir paprastai, be to … Plačiau

Pupelėmis įdaryti batatai
Batatai, dar vadinamos saldžiosiomis bulvėmis, kilusios iš Centrinės ir Pietų Amerikos, pradėtos auginti dar prieš 5000 m. Šiai dienai išplitusios po visą pasaulį ir gana stipriai užkariavę pasaulio virtuvę. Prieš gerą dešimtmetį jos pateko ir į Lietuvos rinką, todėl nesunkiai … Plačiau