Receptai

Taivanietiškas traškus tofu

Taivanietiškas traškus tofu

Visuomet jaučiau didelę simpatiją Azijos virtuvei, kurioje idealiai suderinami ryškūs ir skirtingi skoniai. Nors nedažnai rasite taivanietiškų receptų, būtent iš šios šalies kulinarų ir išmokau tobulai paruošti tofu. Taivanietiškas traškus tofu – tai nuostabaus skonio patiekalas, kuriame sužaidžia saldumas, aštrumas, … Plačiau

Featured Post
Dosos

Indiški lietiniai – dosos

Dosos – tai indiški crepes arba kitaip, indiški lietiniai, kurie išsiskiria ne tik unikaliu skoniu, bet ir yra vienas sveikiausių lietinių variantų! Juos pirmą kartą paragavau ir išmokau gaminti dirbdama geriausiame indiškų ir tailandietiškų patiekalų restorane MOKSHA (tikiu, šefas nesupyks, … Plačiau

Featured Post
Salmorecho

Salmorecho – ispaniška pomidorų sriuba

Vasaros dienomis karštas sriubas pakeičia šaltos, kurias gaminant nebūtina vargti prie puodų. Tikriausiai esate ragavę populiarios visame pasaulyje šaltos gaspacho sriubos, gaminamos iš pomidorų ir daržovių. Tačiau, ar esatę išmėginę salmorecho (isp. salmorejo) – tradicinę ispanišką šaltą pomidorų sriubą? Man tai … Plačiau

Featured Post
Baklažanų suktinukai su pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų kremu

Baklažanų suktinukai su pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų kremu

Mėgstu domėtis įvairiomis pasaulio virtuvių kultūromis, tradicijomis ir gaminimo būdais. Šiandien netikėtai pakrypau į spalvingą ir aromatingą armėnų virtuvę. Pamačiau labai gerai atrodantį užkandį, baklažanų suktinukus su jogurtu ir graikiniais riešutais, kuris įkvėpė mane pagaminti kažką panašaus. Pasitelkiau improzaciją ir … Plačiau

Featured Post
bolivinės balandos ir paprikų salotos

Bolivinės balandos ir paprikų salotos

Jeigu mėgstate paprikas, šis receptas būtent Jums! Gaivios bolivinės balandos ir paprikų salotos labai paprastos, tačiau nerealiai skanios, sočios ir maistingos. Ne veltui sakoma, geriausi dalykai slypi paprastume, taigi šis receptas būtent toks.    Salotoms pagaminti svarbu naudoti skirtingų rūšių … Plačiau

Featured Post
Daigintų lęšių maltinukai

Daigintų lęšių maltinukai

Nuo vaikystės mėgau įvairius maltinius, dar vadinamus kotletais. Kai atsisakiau mėsos, jos vietą užėmė ankštiniai maisto produktai, su kuriais pradėjau eksperimentuot ir gaminti įvairius maltinius. Vieni mano mėgiamiausių – daigintų lęšių maltinukai. Jie nepaprastai skanūs, sotūs, maistingi ir puikiai dera … Plačiau

Featured Post
Burokėlių ir graikinių riešutų užtepėlė

Burokėlių ir graikinių riešutų užtepėlė

Užtepėlės – vienas geriausių užkandžių, nes pagaminamos labai greitai ir paprastai. Jos visada išgelbėja netikėtai sulaukus svečių, o išalkus gali tapti sočiu ir maistingu užkandžiu ar pasitarnauti kaip ingredientas kitiems užkandžiams. Dažniausiai gaminu įvairias užtepėles, kurių pagrindą sudaro ankštiniai maisto … Plačiau

Featured Post
Makaronai su saldžių bulvių padažu

Makaronai su saldžių bulvių padažu, kepintais baklažanais ir avinžirniais

Bet kokie makaronų patiekalai dažnai neatitinka sveikos mitybos standarto. Visų pirma dėl to, kad padažai būna nepaprastai riebūs ir kaloringi. Taip pat su makaronais patiekiama mažai daržovių, todėl maistinė vertė toli gražu neprilygsta didelei energetinei vertei. Taigi siūlau pamėginti visiškai … Plačiau

Featured Post
Migdoliniai saldainiai be cukraus

Sveikuoliški naminiai saldainiai su migdolais

Kartais norisi palepinti savo sielą kokiu saldžiu gardumynu, tačiau didžioji dalis saldumynų neapsiena be didelio kiekio cukraus, kas tikrai mums sveikatos neprideda. Šie naminiai saldainiai pagaminti iš migdolų, datulių ir graikinių riešutų yra puikus desertas. Juose visiškai nėra cukraus, o … Plačiau

Featured Post
Imbierinė morkų sriuba

Trinta imbierinė morkų sriuba

Šaltuoju metu sezonu sriubos ima višūnę renkantis maisto patiekalus, nes padeda sušilti. Ši trinta imbierinė morkų sriuba, ne tik sušildys, bet ir sustiprins imunitetą. Joje naudojami ingredientai paverčia sriubą tinkamai subalansuotu patiekalu, padėsiančiu pamaitinti visas kūno ląsteles. Sriubai naudojau morkas, … Plačiau

Featured Post
Crepes lietiniai su daržovėmis ir sūriu

Prancūziški lietiniai Crepes su daržovėmis ir sūriu

Seniai planavau pamėginti išsikepti plonus ir traškius prancūziškus lietinius crepes. Tačiau mintis apie jų plonumą iškart formavo asociacija su neišvaizdžia krūva nepavykusių kepaišių lėkštėje. Laimei, tai buvo išankstinė nuostata, kuri nepasitvirtino, ir man iš pirmo karto pavyko iškepti nuostabaus skonio … Plačiau

Featured Post
Karis su baklažanais

Karis su baklažanais, grybais ir avinžirniais

Visada jaučiau milžiniškas simpatijas indiškai virtuvei. Spalvų įvairovė, intensyvūs kvapai stipriai išsiskiria iš kitų pasaulio virtuvių. Ypač daug patiekalų iš augalinės kilmės produktų suderintų su daugybe įvairių prieskonių, padeda patiekalams atsiskleisti išskirtiniais ir niekur kitur neragautais deriniais. Bet ne tik … Plačiau

Featured Post
Avižinė košė

Avižinė košė su cukinijomis, avokadu ir granatu

Kartą pas mane svečiavosi draugė, kuri sako, jog nemėgsta košės. Bet smalsumo vedama nutarė išmėginti. Ką gi, pagaminau košę su lengvai pakepintais šviežiais smidrais, ką tik parneštais iš turgaus, alyvuogėmis, lengva pomidorų salsa. Laimei, mano kulinariniu eksperimentu liko sužavėta. Priedai … Plačiau

Featured Post
Pomidorų sriuba

Trinta pomidorų sriuba

Jei reikėtų sudaryti savo sriubų TOP, be jokios abejonės, pirmoje vietoje atsidurtų pomidorų sriuba. Nesvarbu, šilta ar šalta, trinta ar ne, soti ar lengva – mėgstu jas visas. Juo labiau, kad pomidorų sriuba pagaminama labai greitai ir paprastai, be to … Plačiau

Featured Post
Įdarytas batatas

Pupelėmis įdaryti batatai

Batatai, dar vadinamos saldžiosiomis bulvėmis, kilusios iš Centrinės ir Pietų Amerikos, pradėtos auginti dar prieš 5000 m. Šiai dienai išplitusios po visą pasaulį ir gana stipriai užkariavę pasaulio virtuvę. Prieš gerą dešimtmetį jos pateko ir į Lietuvos rinką, todėl nesunkiai … Plačiau

Featured Post