Lęšių makaronai su baklažanais

Lešių makaronai su baklažanais

Makaronai – vienas paprasčiausių patiekalų, kuris nereikalauja ilgų valandų virtuvėje, todėl puikiai tinka skubantiems ir neturintiems laiko kulinariniams eksperimentams. Juos gaminant, faktiškai, nieko neįmanoma sugadinti. Nebent pervirti.. O ir padažas tinka bet koks!

Nors sveikatos klausimu makaronai yra dviprasmiškas reikalas, nes dauguma makaronų gaminami iš stipriai apdorotų kviečių. Toks maistas rūgština organizmą ir neturi daug maistingų medžiagų. Tam, kad makaronai netaptų tuščiomis kalorijomis, galima rinktis kietagrūdžių kviečių makaronus arba, dar geriau, kitos rūšies makaronus – grikių, bolivinės balandos, kukurūzų, lęšių ir kt.  Tokie makaronai ne tik, kad neturės glitimo, bet ir bus naudingi savo maistine verte.

Šiandien gaminau lęšių fussili makaronus. Manau, kad lęšiai tikras super maistas vertas odės! Tai puikus baltymų šaltinis, todėl suteikia sotumo jausmą ilgam. Juose gausu tokių maistinių medžiagų kaip geležis, folio rūgštis, cinkas, selenas, jodas, fosforas, fluoras, vitaminų A, E, PP bei B grupės vitaminų, todėl jie puikiai papildo veganiškos mitybos racioną.

Lęšių makaronus, kaip ir kitus baltyminius maisto produktus geriausia derinti su daržovėmis, kurios yra lengvai virškinamos ir neapkrauna organizmo. Šaldytuvo turinys šiandien man padiktavo, kad makaronus valgysim su baklažanais, paprikomis ir pievagrybiais, kuriems jau artėja paskutinioji. Gavosi geriau nei tikėjausi, todėl dalinuosi receptu.

 

Receptas (2 porcijos)
  • 250 g lęšių makaronų
  • 1 baklažanas
  • 1 paprika
  • 6 pievagrybiai
  • 1 svogūnas
  • 6 česnako skiltelės
  • 250 g pomidorų tyrės arba 50 g pomidorų pastos

 

Prieskoniai pagardinimui: druska, rozmarinas, čiobrelis, ciberžolė, juodi pipirai, kajeno pipirai, kumino sėklos, paprikos milteliai, maltos kalendros sėklos.

 

Gaminame:

  1. Užkaičiame gerai pasūdytą vandenį makaronams virti. Kol verda, gaminame padažą.
  2. Įkaitintame aliejuje pakepiname rozmarino ir čiobrelio šakeles.
  3. Po minutės į keptuvę beriame sukapotą česnaką ir dar pakepiname, kol česnakas gaus geltoną atspalvį.
  4. Tada dedame susmulkintą svogūną ir kumino sėklas.
  5. Svogūnui įgauvus rusvai auksinį atspalvį, galima dėti juostelėmis pjaustytus grybus, kubeliais pjaustytas paprikas ir baklažanus.
  6. Kai viskas gerai apkepa, beriame ciberžolę (nugrėbtą arb.š.) ir kartu su ja dar minutę pakepiname.
  7. Tada pilame pomidorų tyrę. Jei masė per daug tiršta, galime įpilti šiek tiek vandens, kad gautume padažą, o ne sausai keptas daržoves.
  8. Galiausiai suberiame visus likusius prieskonius, druską ir dar patroškiname apie porą minučių.
  9. Gautą padažą sumaišome su virtais makaronais, jei turime užberiame žalumynų ir užspaudžiame citrinos sulčių šlakelį.

P.S. Šviežius rozmarinus ir čiobrelius puikiai galima pakeisti džiovintais, tik dėti pabaigoje reikėtu kartu su visais kitais prieskoniais.

 

Skanaus ♥