Romanesko brokolio kepsnys

Romanesko brokolio kepsnys

Kartais gaminu kalafioro kepsnius, bet šiandien pamėginau padaryti kepsnius iš romanesko brokolio. Gavosi nerealiai! Nustebinau pati save. Gerai pamarinuotas romanesko brokolio kepsnys su bulvių koše buvo puikus sprendimas sveikiems pietums.

Romanesko brokolis

Visų pirma, labiausiai patiko tai, kad romanesko brokolis žymiai pilnesnis, todėl pjaustant atskyla mažai žiedynėlių. Taigi gaminant galima išvengti klausimo, ką su jais gaminti po to. Jei bandėte daryti kalafioro kepsnius, tikriausiai žinote, ką tai reiškia, kai pjaustant kalafiorą, jis tiesiog byra. Priešingai, romanesko brokolio kepsnius susipjaustysite labai paprastai pjaudami skersai kas 2-2,5 cm. Jie gausis pilnesni ir nesuskilę. O likučių bus labai nedaug, todėl juos galėsite panaudoti salotoms, nes romanesko brokolis skanus ir termiškai neapdorotas.

Romanesko brokolio kepsnys

Romanesko brokolio kepsnys tobulai tiko su marinatu iš pomidorų pastos, barbeque padažo, alyvuogių aliejaus, sojos, česnako, pipirų bei įvairių prieskoninių žolelių. Stiprų skonį šiam marinatui suteikia barbeque padažas, kuris labai dera su romanesko brokoliu. Jei norite labiau sustiprinti dūmo skonį, galite dėti į marinatą rūkytos paprikos miltelių. Paskutiniu metu, barbeque padažas man tapo dažno naudojimo produktu. Ir nors jis dažniausiai derinamas su mėsos patiekalais, nustebsite, kaip puikiai jis papildo daržovių patiekalus.

Marinatas

Labai svarbu leisti kepsniui pasimarinuoti tam, kad atsiskleistų visais įmanomais skoniais. Aš palikau  marinuotis apie porą valandų. Tačiau galima ir ilgiau, nes marinuojantis iš kepsnių išeina vanduo, o jis visas įsigeria prieskoniais. Pabuvę ilgesnį laiką romanesko brokolio kepsniai bus žymiai skanesni negu iškart dedami kepti.

Romanesko brokolio kepsnys

Kepimas – pats paprasčiausias dalykas visame gaminimo procese, nes romanesko brokolio kepsnius tereikia įstūmti į orkaitę ir kepti 180-200 C apie 20 min. Jei mėgstate labiau paskrudusius, galite ir šiek tiek ilgiau. Bet kokiu atveju, tai yra labai lengvai ir greitai paruošiamas maisto patiekalas.

 

RECEPTAS
  • Romanesko brokolis (didelis)

 

Marinatui:

  • 70 g pomidorų pastos
  • 70 g barbeque 
  • valg.š. sojos
  • 70 g alyvuogių aliejaus
  • arb. š. grūsto česnako
  • ⅓ arb. š. paprikos miltelių
  • maltų juodųjų pipirų
  • malto čili pipirų arba kajeno pipirų
  • džiov. čiobrelių
  • džiov. bazilikų
  • džiov. raudonėlio
  • džiov. rozmarino
  • druskos

 

Gaminame

  1. Pasiruošiame marinatą. Sudedame į vieną indą visus padažui skirtus ingredientus. Visų prieskonių beriame tiek, kiek norisi. Paragaujame, jei rezultatas nedžiugina, galime dėti daugiau. 
  2. Kai jau turime marinatą susipjaustome romanesko brokolį skersai 2-2,5 cm storio riekėmis. 
  3. Kiekvieną riekė šluotele ištepame marinatu iš abiejų pusių ir paliekame marinuotis apie porą valandų.
  4. Skardą ištiesiame kepimo popieriumi ir dedame visus kepsnius, jų ne suglausdami. Ant viršaus apšlakstome alyvuogių aliejumi.
  5. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180-200 C temperatūroje 20 minučių arba kol gražiai apskurs.

Skanaus ♥

Romanesko brokolio kepsnys